Passen als Frenkie de Jong op Voetbalkamp Groningen

Tientallen jongens en meisjes die tussen de acht en veertien jaar oud zijn werken zich deze week in het zweet op Voetbalkamp Groningen dat gehouden wordt op sportcomplex Esserberg. “Voor mij is dit één van de mooiste weken in het jaar.”

Het voetbalkamp wordt voor de 36ste keer georganiseerd. “In het dagelijks leven ben ik docent aan een mbo-instelling”, vertelt Jurjen Kaper. “Deze week geef ik les hier op het voetbalkamp en dat is geweldig om te doen. Er is zoveel enthousiasme en passie. En eerlijk is eerlijk er loopt ook best wel wat talent rond. Uiteraard is het daarbij de vraag of de kinderen daar ook iets mee gaan doen. Het leven is tegenwoordig ingewikkeld met allerlei verplichtingen en taken. Maar bij sommige kinderen hoop ik echt dat ze met deze sport verder gaan.”

Twee kinderen die uit hebben gekeken naar het kamp zijn Lynn en Thijs. “Je leert deze week ontzettend veel”, zegt Lynn. “Passen, dribbelen, aanvallen opbouwen.” Thijs is het met haar eens. “Iedere dag hebben we een bepaald thema. Gisteren was het dribbelen als Arjen Robben. Vandaag is het passen als Frenkie de Jong. Dit betekent dat alle opdrachten die we moeten doen in het teken staan van dat thema. Daardoor leer je dus heel veel op een dag.”

Het Voetbalkamp Groningen duurt nog tot en met komende vrijdag.

Foto: Sebastiaan Scheffer
Foto: Sebastiaan Scheffer
Foto: Sebastiaan Scheffer
Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *