Opnieuw waarschuwing voor blauwalg in Kardingerplas

nieuws
foto: André Huitenga

Ondanks de maatregelen die Waterschap Noorderzijlvest en de Gemeente de afgelopen jaren hebben genomen is het niet gelukt om de Kardingerplas blauwalg-vrij te houden.

Het Zilvermeer bij Kardinge wordt al jaren geplaagd door blauwalgen in het water. Dat zorgt voor een vergrote kans op huidirritatie of maag- en darmklachten.

Vorig jaar werd er nog een petitie gestart voor een blauwalgvrij Zilvermeer. Deze is sindsdien 767 keer ondertekend.

Deel dit artikel:

  1. Ach ja, wonen maar een kleine 20.000 mensen rond die plas. Waarvan een substantieel deel bestaat uit gezinnen met kinderen die geen vakantie kunnen betalen, en voor verkoeling op hete dagen op dit plasje (alles aan Kardinge heeft hoog “net niet”-gehalte) aangewezen zijn.

    Krijg je met een gemeenteraad die uit absolute middelmaat bestaat. Ambities op persoonlijk vlak torenhoog, en een roze bril op. Maar denken of voelen? Problematisch! Totaal gebrek aan visie nog buiten beschouwing gelaten.
    En voor een groot deel uit niet Groningers. Lui die Laanhuizen nog niet van Ulgersmaborg nog niet kunnen onderscheiden.

    #Arm, arm Groningen.

  2. Bewoners hadden zelfs een petitie in het leven geroepen (Zilvermeer blauwalgvrij) opgesteld en aan de gemeente aangeboden. De petitie is door 900 mensen ondertekend. De schoolvakantie is net begonnen en er is wéér blauwalg geconstateerd. Dat zijn zure druiven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *