Intrillen damwand ringweg loopt voorspoedig

Het intrillen van de damwand voor de zuidelijke ringweg loopt voorspoedig, dat melden aannemerscombinatie Heerepoort en de opdrachtgever Aanpak Ring Zuid.

De geluidshinder overtreft nergens de norm, en de trillingen blijven ook binnen de normen, verzakkingen als gevolg van de trillingen zijn er niet geconstateerd. De aannemer zet, volgens plan meer stellingen in.  Zo’n 1100 meter,  van Europaweg tot aan Papiermolenlaan, moet voor 21 augustus aan twee zijden voorzien zijn  van damwand die maximaal 30 meter de diepte in gaat. De voorbereidingen voor het inschuiven van de Helperzoomtunnel worden nu getroffen, van 31 juli  tot 8 augustus heeft Heerepoort de tijd om dat karwei te klaren. Er rijden dan geen treinen.

Vandaag verzocht Groningen Verdient Beter de minister om de werkzaamheden aan de Ringweg stop te zetten, de weg zou niet worden aangelegd conform het Tracébesluit. Volgens aanpak Ring Zuid blijft de afwijking binnen de  afgesproken normen.

 

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *