Grunnens Laid nog steeds ongelooflijk populair

nieuws

Het Gronings volkslied bestaat 100 jaar en Het Grunnens Laid is nog steeds ongelooflijk populair. Dit vertelde Peter Velthuis dinsdagochtend in de OOG Ochtendshow.

Het Gronings volkslied bestaat 100 jaar en daarom wordt het lied op 28 september op honderd locaties in onze provincie tegelijk gezongen. Het is de bedoeling dat in alle gemeenten om precies 17:00 uur het Grunnens Laid klinkt. Dat kan op een kerkorgel, maar het is ook mogelijk dat een koor het lied in een dorpshuis zingt, of dat er een grootschalige sing along is tijdens een muziekfestival.

De organisatie is op zoek naar mensen die een geschikte locatie weten. Daar moeten gezamenlijk de stemmen te horen zijn. Daarnaast is de organisatie ook op zoek naar evenementen die iets met ‘100’ te maken hebben.

Peter Velthuis is van de organisatie die dit op poten wil gaan zetten en hij vertelde in de OOG Radio studio hoe dit er allemaal uit gaat zien. Ook vertelde hij dat het Grunnens Laid na 100 jaar nog steeds ongelooflijk populair is.

Deel dit artikel:

  1. Het Wilhelmus: Duitsen bloed, de koning van Hispanje en de grrristelijke meuk.
    Dan geef mij (ook) maar het Grunnens Laid!

  2. ‘Duitsen’ is oud-Nederlands en staat voor ‘Nederlands bloed’. Niet dat wij de Duitsers aanhangen. In de Engelse taal wordt het nog dagelijks gebruikt vanuit ons oud-Nederlands ‘Dutch’

    En de ‘de koning van Hispanje’ heeft alles te maken met de Spaanse oorlog. Een passage die wat dat betreft geschrapt kan worden

    Maar van het Grunnens Laid gingen we bij ons thuis altijd staan en liepen de tranen over onze wangen. Het Wilhelmus doet ons weinig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *