Grote Markt-wees vindt dak in Oldeberkoop

nieuws

Na zeven jaar zwerven is er een nieuw dak gevonden voor een engelachtig beeld dat jarenlang over de Grote Markt leek te waken. Dit dankzij een project voor weeskunst.

Van 1953 tot 2012 sierde het beeld getiteld Het Verzekeringswezen het dak van de Frieslandbank aan de Grote Markt. Met de sloop van het pand verdween ook het beeld uit de stad. Het vond daarna tijdelijke plekken zoals de tuinen van landgoed Oranjewoud en de Werkschuur van Staatsbosbeheer in Jubbega.

In Oldeberkoop is een project gaande waarbij verweesde kunst -kunst waar geen plaats voor is- een nieuwe plek kan krijgen in en om de parkbossen van het dorp. Voor het beeld Het Verzekeringswezen is na zeven jaar omzwervingen nu een nieuwe ereplek gevonden op het dak van de voormalige veevoederfabriek thans Oldeberkoops cultuurhuis CAV.

NPO-Radio 1 besteedde afgelopen week aandacht aan deze herplaatsing van de Groningse weeskunst. Het beeld is gemaakt door Pieter Starreveld. Het Verzekeringswezen is niet langer verweesd.

 

 

Het beeld landt op zijn nieuwe locatie:

Deel dit artikel: