Groningen in de ban van Leeuwinnen: oranje gebak en gratis frites

nieuws
Foto: Erick Bakker

De Oranje Leeuwinnen staan in de halve finale op het Wereldkampioenschap Voetbal in Frankrijk. Groningen komt ook langzaam in de ban van de prestaties van de voetbalvrouwen.

Bakkerij Henk Post uit Ten Boer focust zich al enige tijd op het WK. Afgelopen zaterdag toen de dames in de kwartfinale tegen Italië speelden werden er in de bakkerij oranje tompouces en oranje roomtoeters verkocht. Oranje tompouces werden ook al verkocht toen Oranje het tegen Japan opnam.

Ook de Belg Waterloo gaat uitpakken. “Als de dames de finale halen dan kunnen mensen zondag tussen 12.00 en 13.00 uur gratis friet halen”, zegt Milano Waterloo. “Het geldt voor zowel de kramen die we in Groningen hebben staan als in Zuidlaren.”