Gemeente wil keukentafelgesprekken na brandbrief FNV

De Gemeente Groningen neemt de brandbrief die vakbond FNV stuurde over de huishoudelijke hulp in de thuiszorg serieus. Dat laat de woordvoering weten in een schriftelijke reactie.

“Ook wij hebben de brandbrief van de FNV ontvangen en gelezen”, laat de woordvoering weten, “Hieruit valt op te maken dat er mensen zijn die ongerust zijn en zich misschien zorgen maken. Wij willen aangeven dat wij zorgvuldig te werk gaan en dat wij naast de mensen staan. De insteek is om de zorg meer op maat aan te bieden.”

De gemeente wil daarom contact zoeken met de mensen die huishoudelijke hulp nodig hebben: “Hiervoor worden er in het najaar gesprekken aan de keukentafel gevoerd bij de mensen thuis. De gesprekken stellen ons in staat om gezamenlijk met de inwoner te kijken wat de beste manier is om te voorzien in de ondersteuningsbehoefte. Met de maatwerkvoorziening kunnen wij de huishoudelijke ondersteuning dan beter laten aansluiten bij de behoefte van kwetsbare inwoners.”