De fietsburgemeester voor een emissievrije binnenstad

Student en Stad wil een fietsburgemeester voor de stad. Deze fietsburgemeester moet alle initiatieven rondom tweewielers samenbrengen.

De partij wil graag een centraal persoon die het fietsen door de stad gaat promoten. New York en Amsterdam hebben al een fietsburgemeester, maar volgens Student en Stad past de functie ook perfect bij Groningen. Zo hoopt de partij dat de fietsburgemeester bij kan dragen aan het volledig emissievrij maken van de binnenstad. Daarbij denkt de partij aan bijvoorbeeld goederenfietsen in plaats van bevoorradingstrucks.

Of de burgemeester er komt, is nog niet bekend. Wel weet de partij hoe een ideale burgemeester er uit ziet: ‘Het moet iemand zijn die echt houdt van fietsen. Iemand die echt staat achter wat hij uitdraagt. Een auto hebben mag hoor, zolang die maar niet in de binnenstad komt!

Deel dit artikel:

 1. Indien Studenten Stad eerst de studenten leert hoe ze hun fiets moeten parkeren is een groot gedeelte van de problemem opgelost.
  Er moet bezuinigd worden …… al van gehoord in de raad of was je aan het studeren……….

 2. Automobilisten gaan nauwelijks nog naar de stad die gaan winkelen in Assen daar worden ze niet weggepest met hoge parkeer tarieven

 3. Emissievrij: dus we mogen straks geen adem meer uitblazen? En wat betekend duurzaam en wat is een duurzame fiets? Ik krijg kippenvel van die zinloze buzzwoorden. Jonge mensen zonder levenservaring die door middel van angst, dat ze zichzelf aanpraten in hun eigen bubbel, willen profileren en zo rechts hun zakken vullen.

 4. .. lopen er 5 (VIJF) ‘stewards’ rond op de grote markt vanavond…alle fietsen netjes in het gelid (check vooral de webcam) en morgenochtend is de zooi voor de gemeenteboys met fietsen her en der een zootje. waar zijn dan die “stewards’??

 5. @K.Vaak, uit het woordenboek: ‘Duurzaam betekent onder meer ‘geproduceerd of verkregen op een manier die het milieu en de natuur zo min mogelijk belast’, ‘het milieu zo min mogelijk belastend’. Kortom: ‘relatief milieuvriendelijk’, ‘grondstofbesparend’.’

 6. De eerste drie reacties zijn alweer bedroevend. Een jijbak een slachtofferrolletje en een rant waar geen touw aan vast te knopen is. Waarom moet Groningen alles hebben wat Amsterdam ook heeft? Een fietswethouder lijkt me voldoende en volgens mij hebben we die ook al. Wel zo handig als de rol niet alleen ceremonieel is. Ik heb trouwens medelijden met fietskoeriers die steeds meer als pakezel gebruikt worden. Daar zouden ook eens arboregels voor moeten komen. Die hebben dadelijk hun knieën aan gort.

 7. Inderdaad @Marc, het zuur druipt hier weer kwistig.
  Dat je overal tegen kunt zijn, zelfs tegen schonere lucht in een binnenstad, is wonderbaarlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *