De fietsburgemeester voor een emissievrije binnenstad

Student en Stad wil een fietsburgemeester voor de stad. Deze fietsburgemeester moet alle initiatieven rondom tweewielers samenbrengen.

De partij wil graag een centraal persoon die het fietsen door de stad gaat promoten. New York en Amsterdam hebben al een fietsburgemeester, maar volgens Student en Stad past de functie ook perfect bij Groningen. Zo hoopt de partij dat de fietsburgemeester bij kan dragen aan het volledig emissievrij maken van de binnenstad. Daarbij denkt de partij aan bijvoorbeeld goederenfietsen in plaats van bevoorradingstrucks.

Of de burgemeester er komt, is nog niet bekend. Wel weet de partij hoe een ideale burgemeester er uit ziet: ‘Het moet iemand zijn die echt houdt van fietsen. Iemand die echt staat achter wat hij uitdraagt. Een auto hebben mag hoor, zolang die maar niet in de binnenstad komt!