Brugwachter laat brandweer wachten bij grote brand

nieuws
Foto: Rick ten Cate

De brandweer uit de stad had dinsdagmiddag enkele minuten eerder aanwezig kunnen zijn bij de grote brand in Aduard. Bij Dorkwerd moest er gewacht worden voor een openstaande brug.

Een voorbijganger maakte een filmpje van de wachtende brandweerauto voor de Dorkwerderbrug en deelde dit met de redactie van OOG Tv. Het filmpje is gemaakt rond 16.46 uur. Op de beelden zien we de bluswagen van de post Vinkhuizen die om 16.39 uur was opgeroepen om naar Aduard te gaan. In dezelfde alarmering werd ook de bluswagen van Zuidhorn naar het brandadres gestuurd. Onduidelijk is of de brand een ander verloop zou hebben gehad als men niet voor de brug had hoeven wachten.

“Een aantal politiewagens met zwaailicht en sirene hadden een aantal minuten er voor wel de brug kunnen passeren”, laat de voorbijganger weten. “Daarna ging de brug open, en moest de brandweer wachten.” De brug bij Dorkwerd wordt bediend op afstand. In verschillende veiligheidsregio’s is het gebruikelijk dat een brugwachter gealarmeerd wordt bij calamiteiten zodat men er rekening mee kan houden dat er voertuigen met spoed onderweg zijn.

Filmpje:

Deel dit artikel: