Broederstrijd Van Foreest om nationale schaaktitel

sport
Foto: flickr.com/photos/smoorenburg/

De Groninger broers Jorden en Lucas van Foreest maken beide nog steeds kans op de titel bij het NK Schaken in Amsterdam. De beslissing valt zondag.

De 20-jarige koploper Jorden speelde in de zesde en voorlaatste ronde remise tegen Erik van den Doel. Zijn 18-jarige broer Lucas deed hetzelfde tegen Erwin L’Ami. Ook Benjamin Bok, die won van Jan Werle, kan de titel nog winnen. Jorden van Foreest heeft 4,5 punt, Lucas 4 punten en Bok 3,5 punt. Zondag, in de laatste ronde, speelt Jorden tegen stadgenoot Sergei Tiviakov en Lucas tegen Erik van den Doel.

Hun 11-jarige zus Machteld bracht het er minder goed van af. De jongste deelnemer bij de vrouwen verloor van Arlette van Weersel en kan de titel niet meer pakken: ze heeft 2,5 punt en staat op de gedeelde vijfde plaats. Iozefina Paulet en Rosa Ratsma zijn koploper, met ieder 5 punten.