Bewoonster gooit interieur naar beneden: Wielewaalplein afgesloten

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

Een bewoonster van een flat aan het Wielewaalplein is donderdagmiddag aangehouden nadat zij het interieur van haar woning naar beneden had gegooid.

“Ik kreeg rond 13.50 uur het bericht dat er wat aan de hand was”, vertelt incidentfotograaf Rick ten Cate van tencatefotografie.nl. “Op het Wielewaalplein zag ik dat de straat bezaaid lag met allerlei voorwerpen. Politieagenten waren ter plaatse en hadden het plein met afzetlinten reeds afgesloten.” De spullen werden uit een woning op de dertiende verdieping naar beneden gegooid.

Tekst gaat verder onder de foto:

Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl

“Er kwam van alles naar beneden”
Martin Nuver van 112groningen.nl is ook ter plaatse. “Er is van alles naar beneden gekomen. Van stoelen tot allerlei spullen die je in een woonkamer tegen komt.” Twee onderhandelaren van een arrestatieteam hebben contact proberen te zoeken met de bewoonster. “Kort daarna kon de vrouw aangehouden worden”, vertelt Ten Cate.

Behalve de politie is ook de Milieudienst van de gemeente Groningen aanwezig. “Zij zijn op dit moment druk bezig om de spullen op te ruimen”, laat Erick Bakker aan de redactie van OOG Tv weten. Waarom de vrouw de spullen naar beneden gooide is onbekend.

Later meer.

Foto: Martin Nuver – 112groningen.nl
Foto: Erick Bakker