Bewoonster gooit interieur naar beneden: Wielewaalplein afgesloten

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

Een bewoonster van een flat aan het Wielewaalplein is donderdagmiddag aangehouden nadat zij het interieur van haar woning naar beneden had gegooid.

“Ik kreeg rond 13.50 uur het bericht dat er wat aan de hand was”, vertelt incidentfotograaf Rick ten Cate van tencatefotografie.nl. “Op het Wielewaalplein zag ik dat de straat bezaaid lag met allerlei voorwerpen. Politieagenten waren ter plaatse en hadden het plein met afzetlinten reeds afgesloten.” De spullen werden uit een woning op de dertiende verdieping naar beneden gegooid.

Tekst gaat verder onder de foto:

Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl

“Er kwam van alles naar beneden”
Martin Nuver van 112groningen.nl is ook ter plaatse. “Er is van alles naar beneden gekomen. Van stoelen tot allerlei spullen die je in een woonkamer tegen komt.” Twee onderhandelaren van een arrestatieteam hebben contact proberen te zoeken met de bewoonster. “Kort daarna kon de vrouw aangehouden worden”, vertelt Ten Cate.

Behalve de politie is ook de Milieudienst van de gemeente Groningen aanwezig. “Zij zijn op dit moment druk bezig om de spullen op te ruimen”, laat Erick Bakker aan de redactie van OOG Tv weten. Waarom de vrouw de spullen naar beneden gooide is onbekend.

Later meer.

Foto: Martin Nuver – 112groningen.nl
Foto: Erick Bakker
Deel dit artikel:

 1. Alles wat een beetje sfeer maakt is naar beneden gegooid. ‘Spreien, kandelaars, servetten, handdoeken, zijden bloemen, kaasschaven, kerstballen, noem het maar op. Alles is naar beneden gegooid. Alles is weg!.

 2. Had niet anders verwacht Marc. :p

  Zie je wel vaker bij linkse fanatici zoals Volkert van der Graaf. Gebrek aan gevoel/empathie proberen te camoufleren met links poltitieke bombastiek.

  Hoop dat er een plek in de crisisopvang is voor deze arme vrouw is. Zodat het niet op mantelzorgers (als die er al zijn) en wat seroxat (of ander kalmerend middel) aankomt. En daarna goede hulp. Maar ik vrees het ergste. Burgers zijn in het gave land van Rutte niet meer in tel.

  1. OOG stopt met het publiceren van reacties op deze zaak. Psychisch ontregelde mensen moeten tegen zichzelf beschermd worden. Hier is niemand bij gebaat.
   Redactie OOG

 3. @Gert, dat is een prima keuze. Maar wat het bijzonder hypocriet maakt is dat je de video met de vrouw duidelijk erop op de site blijft staan en op you tube. Ik zou zeggen weghalen die video.

 4. Heel verdrietig dit bericht, ook gezien het hoge Telegraaf-gehalte. Valt me tegen van OOG. Helemaal aangezien er een filmpje is gemaakt. Hoop dat deze offline wordt gehaald. Denk dat jullie (OOG) anders een rechtzaakje kunnen verwachten. Just saying…;)

 5. @Mar, het is een journalistieke code om bv verdachten van een zwart balkje te voorzien, echter hoeft dat helemaal niet volgens de wet dus een rechtszaak is uitgesloten aangezien het gefilmd is de openbare ruimte.

  In Engeland hebben ze die journalistieke code niet, daar worden veroordeelden met een scherpe foto zonder balkje geplaatst inclusief woonplaats en adres zonder huisnummer. ( ook op de sites van de politie )

 6. @DOE Ook in Amerika; Een ‘mugshot’ terwijl je nog slechts verdachte bent. En zedendelinquenten raken er nooit meer van verlost. Zelfs nadat ze hun straf hebben uitgezeten, blijven de autoriteiten op hun hielen zitten, door naam en toenaam met foto, de buurt te waarschuwen, waar een ex-veroordeelde zedendelinquent woont.

 7. VSH gaat gewoon vrolijk door met het ontmenselijken van links. En dan heeft ie het ook nog over empathie. Ik ben niet de gene die deze persoon direct in het extreem zielige maatschappijslachtoffer hokje duwt. Dat is geen empathie, dat is een vooroordeel. Ik weet namelijk helemaal niet waarop dit onwenselijke gedrag gebaseerd is.

 8. Ik las zojuist dit sneue bericht.
  Ook ik hoop dat er echt goede opvang voor haar is.

  ==

  Ik schrok van de foto met de zooi.
  Het doet me denken aan mijn eigen ervaring van maandagavond, van gisteravond en van daarstraks.

  Maandagavond waren twee vuilcontainers – op het Zuiderdiep – overvol.
  Er stonden inmiddels zo’n 10 vuilniszakken naast de vuilcontainers.
  Een ondernemer bleek al om 16.30 uur te hebben gebeld, maar de gemeente was: DICHT!

  Toen ik tegen 20.00 uur de vuilinszooi – met heel veel plastic verpakkingen – overal zag liggen, waren alle Noord Nederlandse meeuwen bezig om – echt alles – los te trekken.
  Het gevolg was dat deze vieze vuilniszooi overal lag, overal echt overal.

  Ondanks dat het hele fietspad vol lag met de vuilinszooi, was ik verbijsterd om te zien dat de mensen door die gladde vuilniszooi bleven fietsen: levensgevaarlijk en dat op die gele stenen.
  Ik heb me – in mijn eentje – behoorlijk moeten inzetten om tenminste het fietspad vrij van de vuilinszooi te maken.

  De politie wilde in eerste instantie de gemeente niet laten optreden, het antwoord was: morgenvroeg!.
  Ik dreigde dus om alles op de rijweg te leggen.
  DAT mocht niet van de politie, DAT was gevaarlijk!

  Pas nadat ik de politie verantwoordelijk had gemaakt – bij een ongeluk – werd de gemeente geactiveerd.
  Een kwartier later werd alleen de vuiliszooi weggehaald – door de gemeente – maar de propvolle containers werden NIET geleegd.

  Gisteravond was het aan de Lage der A / Dwars straat raak.
  Toen het duidelijk was dat de politie en gemeente niet ingegrepen, heb ik weer de vuiliniszooi bijelkaar gepakt.

  Die zooi heb ik daarstraks gedumpt op het bordes en de trap van het Groninger Stadhuis.

  Ik vind dat er een gemeentelijk piketnummer moet komen voor burgers en ondernemers.
  Wij willen een schone stad en daar wordt behoorlijk voor betaald!

  Ik vind het géén taak van de politie om de gemeente – in de avonduren – aan het werk te zetten!

  Mevrouw Kiki

  https://www.oogtv.nl/2018/03/stad-voldoende-schoon/
  https://www.rtvnoord.nl/nieuws/175982/Actievoerder-dumpt-matras-bij-wethouder-tegen-diftar
  https://www.dvhn.nl/groningen/Kiki-Matras-geen-dreigement-aan-adres-wethouder-22104258.html

 9. Ik stel voor dat mevrouw Kiki een weblog of Facebookpagina begint in plaats van de reacties vol te spammen met haar eigen “nieuws”, vergezeld van een hypocriet zinnetje van medeleven.

 10. Ik stel voor;

  Dat mevrouw Kiki haar eigen vrijheid van meningsuiting mag ventileren.

  Dat is beter, dan niet onderbouwend anderen voor ‘zielenpoten’ uitmaken. als de bomenkap bij de Aa-kerk wederom ter sprake komt. En dat voor iemand, dat nog maar pril in Groningen is komen wonen.

 11. Maatschappijslachtoffer?

  Bij dit soort berichten komen zaken als suïcide, misbruik in jeugd of stoornissen als schizofrenie bij mij op.

  Maar als je nou gewoon eerlijk bent, geef dan gewoon toe dat je geen inspiratie voor een harde “grap” had.

 12. Mw, Kiki, wilt u geen lange verhalen plaatsen? Houd het kort en bondig. Dat leest plezieriger.
  Uw problemen met de Gemeente, moet niet onze problemen worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *