Basketbalverenigingen teleurgesteld na gesprek over sluiting Corpushuis

Basketbalverenigingen BVG en Scylla zijn teleurgesteld in een gesprek over de sluiting van sporthal het Corpushuis. Donderdagavond vond een gesprek plaats tussen de clubs en de gemeentelijke organisatie Sport050, eigenaar van de sporthal.

Jarno Holmer, voorzitter van Scylla, laat weten meer van het gesprek te hadden verwacht. “Ik had gehoopt dat er een andere insteek zou zijn.” In het gesprek is vooral gekeken naar de verschillende schema’s van de clubs, waarbij iedereen moest schuiven om elkaar de kans te geven om hun sport uit te oefenen. De verenigingen geven al drie jaar bij de gemeente aan dat er een nijpend tekort aan trainingsaccommodatie is. Ook Timon Veenstra van BVG is teleurgesteld in de gang van zaken. “Ik merkte gisteravond dat er heel veel emotie zit bij heel veel verenigingen. Er wordt heel weinig gecommuniceerd. Er is veel woede, onbegrip en heel veel teleurstelling.”

Woensdag luidden de basketbalverenigingen de noodklok over de sluiting van het Corpushuis. Door de sluiting van hun thuishal kunnen tientallen trainingsuren niet doorgaan en wordt de helft van de wedstrijden geschrapt. Meer dan 500 (jeugd)leden zien hun basketbaltoekomst verloren gaan als de gemeente Groningen niet terugkomt op hun plannen voor het nieuwe seizoen.

Deel dit artikel:
Adverteren?