‘Aparte ervaring om bezig te zijn met boerenkool bij 35 graden’

nieuws

Bij Toentje verbouwen ze groente voor de Voedselbank. ‘Wel een aparte ervaring om bezig te zijn met boerenkool terwijl het 35 graden is’.

‘We zijn bijna de hele ochtend bezig geweest met water geven, op sommige plekken was de grond zo uitgedroogd dat het water er geeneens in weg zakte maar in eerste instantie gewoon over de oppervlakte wegstroomde.

Er waren nog zo’n honderd boerenkoolplantjes die nodig uitgepoot moesten worden. Wel een aparte ervaring om bezig te zijn met boerenkool terwijl het 35 graden is. Om deze plantjes een goede start te geven hebben we ze in 10 cm diepe kuiltjes geplant. Die hebben we eerst tot twee maal toe tot de rand met water gevuld en daarna aangeaard met blubber’, zegt medewerker Gijs over afgelopen donderdag.

Het is uiteindelijk allemaal gelukt en de planten kunnen naar verwachting de komende winter in de stamppot verwerkt worden..