250 euro boete voor treinsurfende Stadjer

nieuws
Foto: Andor Heij

De rechtbank in Groningen heeft een geldboete van 250 euro opgelegd aan een man uit Groningen voor het meerijden op het dak van een trein, zo meldt het AD. De destijds 23-jarige Stadjer werd op het station in Buitenpost door de politie van de trein gehaald.

De Stadjer zat op 21 oktober met zijn 21-jarige kompaan uit Zuidwest-Friesland boven op de trein tussen Leeuwarden en Groningen. De heren beklommen de trein na een bezoek aan het Oktoberfest in Leeuwarden. Ze hadden hun laatste trein gemist. De actie was niet vooraf gepland, zo stelden de surfers.

Volgens officier van justitie mogen de heren van geluk spreken dat Arriva de 3100 euro aan extra kosten niet in rekening heeft gebracht: “Ik heb er geen woorden voor hoe stom dit is.”

Deel dit artikel:

  1. https://youtu.be/PHelulhKe08

    Cultuurverschilletje….

    Geen wonder dat onze rechtbanken totaal overwerkt zijn, als ze zich met dit soort onzin bezig moeten houden. Gewoon een boete geven en klaar.
    €3100,- aan kosten? Is er soms een – met de vork schrijvende – advocaat ingeschakeld? Of een directeur wakker gebeld? Kunnen we als reizigers ook dit soort bedragen declareren als er komende herfst weer eens blaadjes op de rails liggen en de treinen dus weer niet rijden?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *