Zonwering voor snikhete woontoren Stadswerf

De appartementen in woontoren de Stadswerf aan de Kraanvogelstraat in de Oosterparkwijk krijgen zonwering. De bewoners laten weten erg verheugd te zijn.

“Ik ben echt super blij”, zegt Martien Hendriks die sinds 2015 in de flat woont. “De bedoeling is dat de schermen voor de aanstaande bouwvak geplaatst worden, dus dat is geweldig nieuws.” Vorig jaar zomer trokken de bewoners samen met de fracties van de SP en 100% Groningen bij woningcorporatie Nijestee aan de bel. “We hebben de hele dag de zon er op staan waardoor het soms wel boven de dertig graden wordt in onze kamers.” Waar voor veel mensen dat aanleiding is om buiten de verkoeling op te zoeken, gaat deze vlieger niet op voor de bewoners van de Stadswerf, omdat zij fysiek gehandicapt zijn.

“Ik wil de rol van Nijestee eigenlijk wel loven. Daags na de media-aandacht vorig jaar zomer stonden ze hier op de stoep met mobiele airco’s. Daarna hebben ze er alles aan gedaan om voor dit gebouw tot een oplossing te komen. Echt super.” De afgelopen weken is er op de eerste verdieping getest met zonwering. “Dit bevalt goed waardoor de rest van de flat die nu ook krijgt.”

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *