Vreemde lucht zorgt voor consternatie bij bewoners Koolstraat

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

In verschillende woningen aan de Koolstraat in de Tuinbouwwijk werd dinsdagavond een gaslucht geroken. Dat meldt Rick ten Cate van tencatefotografie.nl.

De melding van een gaslucht kwam rond 21.50 uur bij de brandweer binnen. Daarop werd door de meldkamer in Drachten direct een bluswagen ter plaatse gestuurd. “Bewoners van een woning roken een gaslucht”, vertelt Ten Cate. “Omdat ze het niet vertrouwden hebben ze direct de gaskraan dichtgedraaid. Omdat ze maar gas bleven ruiken hebben ze de hulpdiensten gebeld.” Op dat moment bleek dat de vreemde lucht ook in andere woningen werd geroken. “Daarop werd aan alle bewoners geadviseerd om buiten op de komst van de brandweer te wachten.”

Tekst gaat verder onder de foto

Een brandweerman doet onderzoek aan de voordeur bij één van de woningen in de straat. Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl

Speciale meetapparatuur
Nadat de brandweer ter plaatse was gekomen zijn zij direct begonnen met verschillende metingen. Met speciale meetapparatuur probeerde men vast te stellen of het inderdaad om een gaslekkage ging. “De brandweerlieden hebben niks gemeten en ze hebben ook niks geroken. Daarom hebben ze de zaak overgedragen aan energiebedrijf Enexis die inmiddels ook gearriveerd is.” Waar de vreemde lucht door veroorzaakt werd is vooralsnog onbekend. Omdat er geen gevaarlijke waarden zijn gemeten mogen de bewoners weer naar binnen. Niemand raakte gewond.

Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Deel dit artikel:

  1. Rioolwerkzaamheden in de buurt? (Geen grap, dat zijn ze op dit moment op diverse plekken in Stad aan het doen, en er wordt voor vreemde luchten gewaarschuwd.)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *