UWV bekijkt dossiers 2000 arbeidsongeschikten opnieuw

nieuws
Foto: Gerrit de Haan

Uitkeringsinstantie UWV gaat in Groningen een kleine tweeduizend dossiers van arbeidsongeschikten opnieuw bekijken. De dossiers werden beoordeeld door verpleegkundigen, terwijl een verzekeringsarts dat had moeten doen.

Minister Koolmees heeft de Tweede Kamer gemeld dat uit een steekproef is gebleken dat van veel dossiers “niet met zekerheid kan worden vastgesteld dat het UWV de juiste beslissing heeft genomen”. Alle 1991 betrokkenen zijn inmiddels op de hoogte gebracht.

UWV Groningen zette verpleegkundigen in bij de keuringen in omdat het kampt met grote achterstanden. RTL bracht dat begin dit jaar boven water. Minister Koolmees schrijft nu dat het niet betekent dat deze mensen allemaal onterecht een uitkering hebben gekregen: “De onderbouwing van deze dossiers blijkt onvoldoende om definitieve conclusies te trekken.” De arbeidsongeschikten hoeven niet bang te zijn dat ze hun uitkeringen moeten terugbetalen. Voor 15 september moet iedereen duidelijkheid hebben, aldus Koolmees.

Deel dit artikel: