UWV bekijkt dossiers 2000 arbeidsongeschikten opnieuw

nieuws
Foto: Gerrit de Haan

Uitkeringsinstantie UWV gaat in Groningen een kleine tweeduizend dossiers van arbeidsongeschikten opnieuw bekijken. De dossiers werden beoordeeld door verpleegkundigen, terwijl een verzekeringsarts dat had moeten doen.

Minister Koolmees heeft de Tweede Kamer gemeld dat uit een steekproef is gebleken dat van veel dossiers “niet met zekerheid kan worden vastgesteld dat het UWV de juiste beslissing heeft genomen”. Alle 1991 betrokkenen zijn inmiddels op de hoogte gebracht.

UWV Groningen zette verpleegkundigen in bij de keuringen in omdat het kampt met grote achterstanden. RTL bracht dat begin dit jaar boven water. Minister Koolmees schrijft nu dat het niet betekent dat deze mensen allemaal onterecht een uitkering hebben gekregen: “De onderbouwing van deze dossiers blijkt onvoldoende om definitieve conclusies te trekken.” De arbeidsongeschikten hoeven niet bang te zijn dat ze hun uitkeringen moeten terugbetalen. Voor 15 september moet iedereen duidelijkheid hebben, aldus Koolmees.

Deel dit artikel:

  1. Van mij mogen ze dat bij iedereen doen, vooral de wao’ers die nog onder de oude regeling vallen en de wajongers. Met name de oud wao’ers zouden sowieso omgezet moeten worden naar de strengere WIA imho. Bizar om te zien hoe die 2 groepen riant leven zonder te werken. Nu is het meestal een doelgroep dat een gat in de hand heeft dus ze hebben altijd geld tekort en daarom altijd klagen dat ze zo weinig krijgen maar dat is onzin. Maar goed auto onder de kont, fit genoeg zijn om een handeltje illegaal erbij te hebben waar ze dagelijks mee bezig zijn dus dan kan je ook gewoon goedgekeurd worden en normaal aan je centen komen.

    1. Te weinig personeel of niet, de verantwoordelijken dienen onmiddellijk ontslagen te worden. Maar dat zal wel niet gebeuren aangezien we het over ambtenaren hebben, die plaatsen ze over zodat ze elders weer kunnen falen .

  2. Ik ken zelfs iemand die in de Wajong zit en voor zichzelf wilde beginnen. Mankeert helemaal niets aan, die wil gewoon niet werken voor een baas. Er werd afgeraden om een eigen bedrijf te beginnen want dan zou hij nooit meer Wajong kunnen krijgen. Hij kon maar beter de rest van zijn leven uitkering trekken was het advies, nog geen 30 jaar. En ik ken er meer met Wajong die nooit willen werken terwijl ze wel 3 kinderen kunnen opvoeden, sporten en op vakantie. Beetje aanstellen, raar gedragen tegen een baas, adhd de schuld geven. Ze zijn gewoon gek op zielige mensen met een verzonnen ‘rugzakje’. Die worden beloond met een uitkering tot hun pensioen. En uiteraard sociale huurwoningen en nog een keer een paar duizend aan overhead kosten per jaar. Ik beschouw de meeste Wajongers ook gewoon als mislukkelingen. Vroeger kwamen er alleen jongeren in met echte ziekten, verlammingen en andere dingen die je geen mens gunt.

  3. Wat een boel jaloezie in de reacties. Wees blij dat je gezond bent. Een IVA uitkering krijg je niet zomaar dan is er echt iets aan de hand. Zou liever weer 60 uur per werken

  4. Ik ken helaas veel meer domme idioten die op basis van wat uiterlijkheden denken te weten of iemand geschikt is voor een normale baan of niet dan Wajongers die onterecht een uitkering krijgen. Onterechte jaloezie viert hoogtij in Nederland. En vaak zeiken die dezelfde mensen die zeiken dat de AOW veel te weinig is vergeten dat de Wajong lager is.
    Maar het ergst zijn de commerciele types die op deze domheid inspelen en lekker subsidies incasseren om die wajongers een schijnbaantje te geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *