Twee ton subsidie om Groningse transplantatie-apparatuur in VS te introduceren

nieuws
Foto: Pand van Organ Assist aan Bornholmstraat

Het College van Gedeputeerde Staten van de Provincie Groningen verlenen een subsidie van € 200.000,- aan Organ Assist Products BV om met twee perfusie-apparaten voor donororganen op de Amerikaanse markt te introduceren.

De apparaten die het bedrijf aan de andere kant van de atlantische oceaan aan de man wil brengen zijn de ‘Liver Assist’ en de ‘Kidney Assist’. Met deze apparaten worden donorlevers en nieren buiten het lichaam in goede conditie gehouden.

Ook kunnen organen buiten het lichaam getest en geprepareerd worden voor transplantaties.

 

Deel dit artikel:

  1. Zaken doen is natuurlijk prima. De ‘maar’ in dit verhaal is dat levende organen ‘uit’ een levend lichaam komen. Eén van je nieren afstaan kan bij leven. Andere ‘eenmalige organen’ zoals een lever, die worden van een hersendode ‘geoogst’. Hersendood-expert Erwin Kompanje meldde onlangs op een conferentie in Breda, dat een hersendode NIET medisch dood is, wel juridisch. Dit geeft te denken als bedrijven met levende organen bezig gaan, zij realiseren zich ongetwijfeld niet onder welke omstandigheden donoren hun lever, hart, longen, en zo meer afstonden (bij niet volledig dood dus).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *