Stadspark blijft eersteklasser na winst op LSC 1890

sport
Foto Joey Keizer. Stadspark - LSC

Sportclub Stadspark heeft zich zondagmiddag via de nacompetitie gehandhaafd in de eerste klasse. In Bakkeveen werd met 1-0 gewonnen van LSC 1890 uit Sneek. LSC blijft tweedeklasser. Cedwin Tel maakte de enige treffer.

De Friezen begonnen beter en kregen enkele kansen, maar doelman Frank Schilstra liet zich niet passeren. Halverwege de eerste helft namen de Groningers meer het initiatief .

Na de pauze ontsnapte Stadspark toen LSC op de paal schoot. Kort daarna werd het 1-0 voor de Groningers toen Tel een voorzet van Gerrel Fernand raak kopte. Er vielen veel gele kaarten en Romario Tjong-A-Sie kreeg er in de slotfase één te veel toen hij na een blessurebehandeling te vroeg het veld in liep. LSC drong nog even flink aan, maar de tien spelers van Stadspark bleven overeind.

“Ik ben ongelooflijk blij”, aldus de naar FC Assen vertrekkende trainer Germain Beck. “Ik wilde geen afscheid nemen met een “D” achter mijn naam. LSC was beter, maar je moet de goals maken”.

Speler Tiuri Schieving zag dat anders: “Zij hebben één kans gehad met een bal op de paal. Wij kregen drie goede kopkansen. In het begin was het alleen even zoeken hoe we moesten staan”. Schieving was in de slotfase belangrijk: “Het was de laatste tien minuten alles wegwerken. Het is heerlijk voor mij zo’n slotfase”.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *