“Rijkswaterstaat maakt herstel Paddepoelsterbrug onnodig ingewikkeld”

Rijkswaterstaat maakt het herstel van de Paddepoelsterbrug onnodig ingewikkeld. Dat zegt raadslid Tom Rustebiel van D66 naar aanleiding van het nieuws dat er een tijdelijke fiets- en voetgangersbrug gaat komen.

Vorig jaar september werd de brug aangevaren waarna er niet meer gebruik kan worden gemaakt van de verbinding. “Het idee is dat er nu een negen meter hoge brug gaat komen”, vertelt Stephan Bauman van het actiecomité Paddepoelsterbrug Terug. “Daar zijn wij niet blij mee. Wij zien het terugplaatsen van de oude brug als de beste tijdelijke oplossing. Daarna moet vanuit die positie nagedacht worden over een definitieve oplossing.”

D66 heeft datzelfde standpunt. “Rijkswaterstaat maakt het onnodig ingewikkeld door ineens te gaan eisen dat deze brug negen meter hoog moet zijn. Dat vinden wij heel gek. Als je kijkt naar de onlangs aangelegde tafelbrug bij Aduard, die is vijf meter hoog. En de brug bij Dorkwerd heeft een zelfde hoogte. Het enige verschil is dat deze bruggen omhoog kunnen, maar dat kon met de oude Paddepoelsterbrug ook. Sterker nog, als die brug open stond konden er bij wijze van spreke qua hoogte complete cruiseschepen door heen.”

Deel dit artikel: