PvdA, GL en D66 willen fietsvlonders op autoparkeerplekken

De gemeenteraadsfracties van D66, de PvdA en GroenLinks dienden dinsdagmiddag een voorstel in om auto-parkeerplekken tijdelijk te voorzien van fietsparkeerplekken.

Op een dergelijke ‘fietsvlonder’ kunnen acht fietsen geparkeerd worden. De vlonder wordt dan tijdelijk op een autoparkeerplaats neergezet. Als er veel gebruik wordt gemaakt van de fietsenrekken, kan de gemeente besluiten om een permanent fietsenrek te plaatsen.

D66-raadslid Tom Rustebiel: ”Door een fietsvlonder aan te vragen kunnen bewoners zelf aan de slag. Het is een mooie manier om met betrokkenheid van bewoners een beweging in gang te krijgen naar rustigere, schonere en veiligere woonstraten. Voor het fietsparkeren is een breed pallet aan maatregelen nodig en dit kan er wat ons betreft ééntje van zijn.”

Deel dit artikel: