PvdA, GL en D66 willen fietsvlonders op autoparkeerplekken

De gemeenteraadsfracties van D66, de PvdA en GroenLinks dienden dinsdagmiddag een voorstel in om auto-parkeerplekken tijdelijk te voorzien van fietsparkeerplekken.

Op een dergelijke ‘fietsvlonder’ kunnen acht fietsen geparkeerd worden. De vlonder wordt dan tijdelijk op een autoparkeerplaats neergezet. Als er veel gebruik wordt gemaakt van de fietsenrekken, kan de gemeente besluiten om een permanent fietsenrek te plaatsen.

D66-raadslid Tom Rustebiel: ”Door een fietsvlonder aan te vragen kunnen bewoners zelf aan de slag. Het is een mooie manier om met betrokkenheid van bewoners een beweging in gang te krijgen naar rustigere, schonere en veiligere woonstraten. Voor het fietsparkeren is een breed pallet aan maatregelen nodig en dit kan er wat ons betreft ééntje van zijn.”

Deel dit artikel:

 1. In de wijken rondom het centrum beschikken veel woonhuizen nog altijd over een nu veelal leegstaande fietsschuur. Zou
  het niet wenselijk zijn om bewoners (lees studenten) daar op te gaan wijzen zodat deze hun fietsen en wat er enigszins op lijkt in dit soort schuurtjes te gaan stallen en niet nog langer op de openbare weg, op het trottoir welke dan regelmatig de looproute versperren of tegen de heg welke meestal eigendom van de buren blijkt te zijn? Misschien dringt dan ook het besef door dat zij niet de enige bewoners in deze (eens zo mooie) stad zijn.

 2. Nee. Slecht idee. En gaarne ophouden met de auto te proberen weg te pesten.

  Groningen is afhankelijk van autoverkeer, net zo goed als van fietsverkeer. Beide verkeersstromen moeten, naar elkaar en niet ten koste van elkaar, een plek krijgen in de Stad. Voor parkeren net zo. Dus hou op met parkeerplaatsen om te bouwen en ga échte oplossingen verzinnen voor het fietsparkeerprobleem.

 3. Misschien roep ik iets geks, maar zo’n “fietsvlonder” ziet er duuder uit dan een “permament” metalen fietsenrek…

 4. Misschien is het nog veel beter om de fietswrakken en de achtergelaten fietsen zonder traceerbare eigenaar sneller op te ruimen.
  Het is mij een raadsel waarom je niet extra beugels zou plaatsen ipv een gekunstelde oplossing met tijdelijke vlonders. Voor hetzelfde geld of goedkoper creeer je een permanente oplossing.
  Bovendien is er al een soort tijdelijke stalling die al op verschillende plekken is gebruikt.

 5. Prima idee! De auto krijgt op dit moment veel meer ruimte dan fietsers en voetgangers. Deze oneerlijke verdeling kan niet snel genoeg recht getrokken worden. Automobilisten kunnen parkeren op de P+R en dan met de bus de stad in. Scheelt ruimte, stank en overlast.

 6. Dit maakt het vanzelfsprekend gelijk legitiem gaat om fietsers ook gewoon te laten betalen voor het parkeren van hun fiets.

 7. Eigenlijk geen gek idee.

  Zelfs een beter idee dan permanente plekken, als ik er over nadenk;
  tijdelijk extra ruimte nodig voor markt/bezoek van een hoogwaardigheidsbekleder/watdanook?
  Staat ‘ie vol met wrakken? Gooi ze op een vrachtwagen en klaar ben je.

  Probeer dat maar eens met permanente fietsenrekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *