Populierenlaan vanaf dinsdag halverwege afgesloten voor auto’s

nieuws
Foto: Gemeente Groningen

Vanaf dinsdag 25 juni staat in het midden van de Populierenlaan in Selwerd een afsluiting. Auto’s kunnen er vanaf dan niet meer langs. De buurtbewoners zijn blij met het plan, omdat er veel overlast van verkeer is in de straat.

“Het verkeer in de straat geeft ons overlast”, zegt buurtbewoonster Annelies Wierenga. “De weg loopt van noord tot zuid, auto’s maken vaart en er zijn al een paar ongelukjes gebeurd. Kinderen kunnen niet veilig op straat spelen.” In het midden van de straat komen blokken die de weg afsluiten, waarbij auto’s een stukje moeten omrijden. Na drie maanden bekijken bewoners of de afsluiting is bevallen.

“Nu kunnen kinderen makkelijker van het speeltuintje naar het grasveld komen”, zegt Wierenga. “Voor dit veldje zoeken we een leuke invulling voor kinderen die wat ouder zijn. Misschien een voetbalkooi? Alle ideeën zijn welkom!”

Deel dit artikel: