OOG ontvangt Keurmerk Nederlandse Streekomroepen

OOG heeft het Keurmerk Nederlandse Streekomroepen ontvangen. Het keurmerk kijkt naar de kwaliteit van bijvoorbeeld uitzendingen en de bedrijfsvoering van de streekomroepen. OOG is de eerste omroep die het keurmerk heeft gekregen.

Het keurmerk is in het leven geroepen door stichting Nederlandse Lokale Publieke Omroepen. De NLPO kijkt voor het keurmerk gedeeltelijk naar de kwaliteit van het productaanbod, maar voornamelijk naar de bedrijfsvoering. “Er wordt gekeken naar bijvoorbeeld de samenwerking met andere partijen, dat je de burgers bedient met dagelijks nieuws en dat je 24 uur per dag bereikbaar bent”, aldus Evert Janse, directeur van OOG.

Subsidies

Momenteel zijn er nog geen subsidies van de overheid aan het keurmerk verbonden. “Op dit moment wordt er in Den Haag voor subsidies gelobbyd. Mochten die geldstromen er gaan komen, dan is het denk ik wel noodzakelijk om een keurmerk te hebben”, besluit Janse.