“Onderzoek nodig naar plannen stadhuis”

nieuws

Er moet een onderzoek komen naar een alternatief plan voor het stadhuis. Dat vindt de partij 100% Groningen. Raadslid Marjet Woldhuis spreekt van een gemiste kans.

De lokale partij wil op zoek naar nieuwe functies voor het stadhuis, waarbij de cultuurhistorische en monumentale waarde behouden blijft. In de raadsvergadering van woensdag wordt gesproken over de verdere uitwerking van de plannen. Daar blijkt dat de verbouwing duurder zal uitvallen dan eerder is gemeld. Daarom pleit 100% Groningen nogmaals voor een alternatief.

De staf kan worden ondergebracht in moderne gebouwem, zodat kan worden afgezien van dure verbouwingen om ruimtes verder op te delen en ARBO-geschikt te maken. Zo wordt het “Stadhuys” in Gouda, een prachtig monumentaal pand, nu gebruikt voor bruiloften, feesten, conferenties en vergaderingen.

Marjet Woldhuis zegt: ‘Misschien is het stadhuis niet meer geschikt voor het gemeentebestuur dat we willen zijn en uitstralen. Ons plan zou wel eens het goedkoopste plan van allemaal kunnen zijn met een maximale winst voor zowel inwoners als gebruikers.”