“Mihai heeft goede doelen-fietstocht naar Lissabon moeten staken”

nieuws
Foto: Jelmer Sierksma

Het is Mihai (48) niet gelukt om op de fiets vanuit Groningen Lissabon te bereiken. Dat heeft de stichting Straatwijs bekendgemaakt.

De ex-dakloze vertrok ruim twee weken geleden. Met de monstertocht wilde hij geld inzamelen om daklozen in de stad een jaar van fruit te kunnen voorzien. “Dat is helaas niet gelukt”, meldt een woordvoerder van Straatwijs. “Door privé omstandigheden en door overmacht heeft Mihai zijn fietstocht moeten staken. Dit betekent overigens niet dat wij geen fruit gaan kopen voor daklozen. Wij willen Mihai heel erg bedanken voor de inzet en positiviteit die dit ons allen heeft gegeven.”

Mihai werd geboren in de Roemeense hoofdstad Boekarest. Verlaten door zijn ouders probeerde hij in die stad een bestaan op te bouwen. Dat lukte niet en Mihai ging zwerven. Achttien jaar geleden kwam hij in Groningen terecht, dakloos en verslaafd aan heroïne. Momenteel is hij al weer negen jaar clean. Tijdens zijn afkickperiode bleek fietsen het ideale middel te zijn. Met dit gegeven werd de goede doelen-fietstocht geïnitieerd.

Deel dit artikel: