Ludovit Reis KVM Speler van het jaar

Ludovit Reis heeft de Kon Veel Minder speler van het jaar-award gewonnen, de award voor beste speler van het seizoen 2018/2019 bij FC Groningen.  De KVM-redactie begon de zoektocht naar de speler van het jaar een maand geleden in het centrum van Groningen. 

Thijs Faber en Maarten Siepel begonnen aan de start van dit seizoen samen met OOG-verslaggever Wouter Holsappel een podcast over FC Groningen. In de podcast wordt elke week het wel en wee rond Groningen besproken met verschillende gasten uit de journalistiek of mensen met een bijzondere band met de club. De award is dan ook een mooie afsluiter van het eerste seizoen van Kon Veel Minder de Podcast.

Uiteindelijk kreeg Ludovit Reis 43% van de stemmen van het publiek, waarmee hij door een ruime meerderheid van de luisteraars van de podcast verkozen werd tot winnaar. Ludovit vertrekt na een succesvol seizoen bij FC Groningen naar FC Barcelona: “De prijs krijgt zeker een mooi plekje in Barcelona, maar waar dat weet ik nog niet”, zei de 19-jarige middenvelder bij ontvangst van de prijs.

Foto: Wouter Holsappel