Jonge Socialisten: Schuiling moet lidmaatschap VVD opzeggen en gratis lid worden van de PvdA

nieuws

De Jonge Socialisten in Groningen vinden dat de nieuwe burgemeester Koen Schuiling net als zijn collega’s in Assen en Purmerend zijn lidmaatschap van de VVD moet opzeggen.

De jongeren van de PvdA zeggen dit, omdat Schuiling bekend staat als een kritisch lid van de VVD. De Jonge Socialisten verpakken het “voorstel” wel als een grap, omdat er na 68 jaar geen PvdA burgemeester meer is in de gemeente Groningen. Ze hopen dat Schuiling de overstap naar de sociaal democraten gaat maken.

“Wij zouden het echter ook begrijpelijk vinden als burgemeester Schuiling het tijdperk van PvdA burgemeesters nog niet ten einde wil brengen en Marco Out en Don Bijl, burgemeesters van Assen en Purmerend, achteraan wil gaan in het opzeggen van het VVD-lidmaatschap. Om die reden doen wij, ook zodat hij wat meer bij de gemeentelijke kiezers aansluit, graag een PvdA-lidmaatschap cadeau aan burgemeester Koen Schuiling”.

Deel dit artikel:

  1. Schuiling heeft zijn leeftijd er wel voor. Net zoals die andere burgemeesters die hem voorgingen aan het eind van een loopbaan.

    Ik vindt nog steeds de keuze voor een VVD-burgemeester onbegrijpelijk. Buiten dat, hoef ik als rasechte stadjer het stadsbestuur + raad niet te erkennen in al haar besluiten.

  2. Dan zou hij beter lid worden van GroenLinks, maar dat vinden ze bij Dwars weer niet leuk. Kan OOG ook nog even langs bij de andere politieke jongeren? JD JOVD ROOD? Die hebben vast ook allemaal een domme mening.

  3. Een burgemeester zou lidmaatschap in alle politieke partijen moeten opzeggen. Als wij niet mogen kiezen, dan hoort hij/zij (partij)politiek neutraal te zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *