Honderd bakfietsen van Ossenmarkt naar Suikerfabriekterrein

nieuws

Komend weekend is het International Cargo Bike Festival op het Suikerfabriekterrein. Op zondag komt er een grote optocht.

Op zaterdag 15 juni is er een internationale beurs op het Suikerfabriekterrein waar fabrikanten de nieuwste ontwikkelingen tonen en demonstreren. Zondag 16 juni staat de stad ook een fraai schouwspel te wachten. “We beginnen dan om 11.00 uur met een Cargo Bike Parade vanaf de Ossenmarkt naar het Suikerfabriekterrein. Iedereen met een bakfiets is daarin welkom om mee te rijden, we hopen op meer dan 100 bakfietsen. Ook met een gewone fiets mag je meefietsen.”

Er zijn komende zondag ook Cargo Bike Races. De producenten die ooit op zolderkamertjes begonnen met het bouwen van vrachtfietsen gaan dan tegen elkaar rijden op een parcours op het Suikerfabriekterrein. Daarnaast worden slowbikingraces gehouden waarbij de deelnemers zo langzaam mogelijk moeten fietsen. Je kunt als bezoeker ook zelf vrachtfietsen testen en een rondje maken.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *