Harmoniecomplex bijna geheel rookvrij

nieuws

Roken rond het Harmoniecomplex mag vanaf deze maand alleen nog binnen een afgebakend gebied aan de zuidkant van het Harmonieplein. Dat meldt de Universiteitskrant.

De rookzone is geel gemarkeerd. Er staan ook twee bankjes. De rookputten op de rest van het plein zijn weggehaald. Voor alle locaties van de RUG geldt inmiddels dat roken bij de ingangen niet is toegeestaan. Beheerders en personeelsleden worden geacht, bezoekers daar op te wijzen.

Staatssecretaris Paul Blokhuis van Volksgezondheid, wethouder Mattias Gijsbertsen en bestuursvoorzitter Jos Aartsen van het UMCG markeren woensdag vóór het ziekenhuis de eerste rookvrije openbare zone van Nederland. De gemeente Groningen wil op termijn de eerste rookvrije stad van het land worden.

Deel dit artikel: