Harmoniecomplex bijna geheel rookvrij

nieuws

Roken rond het Harmoniecomplex mag vanaf deze maand alleen nog binnen een afgebakend gebied aan de zuidkant van het Harmonieplein. Dat meldt de Universiteitskrant.

De rookzone is geel gemarkeerd. Er staan ook twee bankjes. De rookputten op de rest van het plein zijn weggehaald. Voor alle locaties van de RUG geldt inmiddels dat roken bij de ingangen niet is toegeestaan. Beheerders en personeelsleden worden geacht, bezoekers daar op te wijzen.

Staatssecretaris Paul Blokhuis van Volksgezondheid, wethouder Mattias Gijsbertsen en bestuursvoorzitter Jos Aartsen van het UMCG markeren woensdag vóór het ziekenhuis de eerste rookvrije openbare zone van Nederland. De gemeente Groningen wil op termijn de eerste rookvrije stad van het land worden.

Deel dit artikel:

 1. En op een meter van het complex rijden de auto’s en vrachtverkeer voorbij en staat bij de buren om de hoek de houtkachel op volle toeren te draaien, koekoek!

  1. Als iemand een zwerver een euro geeft wijst Doe op tien andere zwervers die ook wel een euro kunnen gebruiken en op alle verborgen armoede van mensen die bij de voedselbank lopen. De gever van de euro is volgens Doe een grote hypocriet omdat hij niet in zijn eentje de hele armoedeprobematiek op aarde oplost. Dan kun je beter niets doen zoals Doe en anderen afzeiken omdat ze god niet zijn.

   1. Droom lekker verder met je geïndoctrineerde sekte praat, het woord vrijheid staat niet in jullie bijbel droeftoeter.

   2. De eenpersoonssekte van Doe kan vooral niet tegen kritiek. Daar gaat ie van schelden.

 2. Zet ook maar een groot billboard met verkankerde longen in de rookzone met de tekst “door ons kunt u straks vroeger met pensioen”

 3. Kunnen de RUG en de Groen Links wethouder Matthias Gijsbertsen er samen dan ook even voor zorgen dat al die peuken – van al die studenten die toch roken – niet feestelijk op de openbare weg eindigen…?

  Mevrouw Kiki

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *