Groningers en Friezen steggelen over buslijn 315

nieuws

Volgens het Friesch Dagblad ligt de provincie Groningen in de clinch met de provincie Fryslân over de jaarlijkse vergoeding die uit Groningen aan Friesland wordt overgemaakt voor de Arriva-buslijn 315, tussen de Stad en Heerenveen.

In voorbereidende gesprekken voor een nieuwe busconcessie voor Fryslân in 2022 heeft de provincie Groningen laten weten de jaarlijkse 600.000 niet te willen betalen, omdat de buslijn volgens Groningen rendabel is.

In een interview met het Friesch Dagblad legt Coen Dijkman, manager mobiliteit bij de provincie Fryslân, uit dat de oorzaak voor het geschil ligt in de opzet van het busvervoer, omdat Groningen en Drenthe zelf inkomsten per passagier ontvangen en de provincie Fryslân niet: Het lijkt bijna dat we concurreren als aanbestedende partijen. Dat voelt bij beide provincies niet goed. Maar we zijn er nog niet uit.”