Gloednieuw natuurpaviljoen Stadspark feestelijk geopend

In het Stadspark is maandagochtend het gloednieuwe natuurpaviljoen Stadspark geopend. In het gebouw is de Natuur en Duurzaamheideducatie, NDE, gevestigd.

Wethouder Carine Bloemhoff (PvdA) verrichte de openingshandeling met hulp van scholieren van ODS De Starter. “Aan deze scholieren hebben we gevraagd een naam voor het gebouw te bedenken”, vertelt Bloemhoff. “Die naam hebben we zojuist onthuld.” Die onthulling bestond uit het wegtrekken van een aantal stukken papier. “Ik ben eigenlijk best wel vereerd”, vertelt Felix. “Samen met een klasgenote kwamen wij op de naam ‘Groene Hart’ en het is super tof dat die naam nu op het pand prijkt.”

De bouw van het paviljoen heeft anderhalf jaar geduurd. “Het is vrijwel volledig duurzaam, en gebouwd volgens circulaire principes”, vertelt Jurian Bajema van de dienst Stadsbeheer. “De steentjes die de vloer vormen lagen bijvoorbeeld voorheen op de Grote Markt. Het dak is afkomstig van een slooppand uit de binnenstad. We leven op dit moment in een fase waarin we goed moeten begrijpen dat grondstoffen in de natuur niet onuitputtelijk zijn.”

Het NDE zat voorheen in Beijum gevestigd. Met hun verhuizing naar het Stadspark verwachten ze een groter publiek aan te spreken. “Er is hier alle ruimte voor natuureducatie en ook om grote groepen mensen te ontvangen”, besluit Bloemhoff.

De feestelijke onthulling van de naam. Foto: Sebastiaan Scheffer
Deel dit artikel: