Gaslucht in woningen De Wijert

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

In verschillende woningen aan de Hélène Swarthlaan in de wijk De Wijert werd woensdagavond een gaslucht geroken. De vreemde lucht blijkt uit het riool te komen.

De melding van een gaslekkage kwam rond 18.45 uur op de meldkamer binnen. “Er kwam een telefoontje binnen van een gezin dat een vreemde lucht rook bij de meterkast en in de kruipruimte”, vertelt brandweerwoordvoerder Harmen Kuijer. “Kort daarna meldden ook andere families dat ze in hun woning iets roken. Uiteindelijk bleek het te gaan om zo’n tien huizen. De brandweerlieden van onze bluswagen hebben in de straat onderzoek gedaan en roken daarbij ook iets vreemds.”

De brandweer heeft daarop de AGS, Adviseur Gevaarlijke Stoffen, en een medewerker van het Waterschap ter plaatse laten komen. “Hoogstwaarschijnlijk wordt de lucht veroorzaakt door een leidingrenovatie in de buurt. Hierdoor komt er een vreemde lucht vanuit het riool de huizen binnen. Op dit moment zijn we bezig om een plan van aanpak te bedenken. Eén van de opties is daarbij om de leiding door te spoelen.”

Ongemakkelijk
Volgens Kuijer is het incident vervelend voor de bewoners. “We hebben de woningen niet ontruimd, maar toen we ter plaatse kwamen stond wel iedereen buiten. Op dit moment is men nog steeds in de straat bezig, dus ja, je kunt zeggen dat het ongemakkelijk is voor de mensen.” Van een acuut gevaar is volgens de woordvoerder in ieder geval geen sprake.

Foto: Patrick Wind – 112groningen.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Deel dit artikel: