Feestje Unitas loopt uit op plastic soep

nieuws

Er was een feestje bij studentenvereniging Unitas aan het Schuitendiep: de hele straat en mogelijk ook het water ligt vol met plastic afval.

Dr. Beau Oldenburg ergerde zich er aan en plaatste bovenstaande foto op Twitter. Iemand reageert: ‘Eerst wilden ze de boel wel een beetje netjes houden bij Unitas. Al dat plastic gaat rechtstreeks de Waddenzee in’.

Deel dit artikel:

 1. Dit zijn straks de mensen in beleid- en leiderschapsposities die ons vertellen hoe belangrijk het is om miljarden uit te geven voor het milieu. Triest, het is dweilen met de kraan open.

 2. Wat een SLECHT voorbeeld van de studenten. Laat ze het zelf zo snel mogelijk opruimen en voortaan beter nadenken wat te doen met afval of gewoon iedereen zijn eigen glas laten meenemen en weer mee naar huis nemen om af te wassen.

 3. Er zitten bij deze studenten vereniging ook vele roeiers, roeiers die klaagde over het afval in het water. Ik zeg keihard aanpakken en beboeten net zoals de burger ook beboet word bij weggooien van afval op straat.
  Stelletje aso’s zijn het die ondertussen de ‘goedmens’ uithangen.

 4. Ik snap niet hoe iemand vuil zomaar op straat flikkert. Heb dat werkelijk nog nooit in mijn leven gedaan. Het kost geen enkele moeite om dat even mee te nemen naar een vuilnisbak.
  En morgen staan ze zeker allemaal lekker hypocriet en hysterisch te schreeuwen hoe slecht het gaat met het milieu, CO2 etc.

 5. Lullo’s:)

  Heerlijk, moest gelijk denken aan “Kater” van Jiskefet waarbij de hele afwas en kratten bier naar beneden werden gesmeten omdat de heren van het Corps teveel last hadden van de herrie van stratenmakers: arbeiders:p

 6. Tja ..wat interesseert de gemiddeld “puber” adolescent ..het milieu eigenlijk..?
  Als je ziet…. her en der…. hoe er mee om wordt gegaan ( in de bushaltes op de Westerhaven en op het Hoofd Station) verpakkingen van Mac D …. En dan niet te vergeten de Grote Markt ( hoekje Oosterstraat Poelestraat en de rest) ..door de wat Oudere “slimmere” adolescent ..uitgaanspubliek ..? ..Schaamtelijk…
  Het interesseert ze domweg niet ..ik heb het vermoeden dat er iets schort aan het onderwijs en de opvoeding ..van huis uit bedoel ik dan.
  Ik zie het gebeuren, nog geen 2 meter staand van een vuilnisbak… pleuren ze domweg de boel op straat.
  Te beroerd om de twee meter te lopen ?
  Als je er wat van zegt krijg je een grote bek.
  Of domweg het niet kunnen herkennen de vuilnisbak ..als een oplossing voor hun vuilnisprobleem ?
  Geen normen en waarden opvoeding en respect ..en zal hun een reet roesten ?
  We gaan de goed kant op ..
  1000 miljard voor het milieu ..en zij zullen er straks zwaar voor boeten ..
  Of zal men toch nog op tijd het “verstand”..krijgen ?
  Ik heb er weinig Fiducie in ..

 7. T is houding. Bij een feestende nemen ze de hele stoep en kijken niet actief rond of er iemand langswil. Je kunt ook een looppad vrijhouden. Daar begint het mee en dan volgt ander goed gedrag vanzelf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *