Ex-coach Zoodsma wint zaak tegen Lycurgus

nieuws
foto: Gerrie van der Boom - FotoKlick Fotografie

Volleybalclub Abiant Lycurgus moet voormalig coach Ronald Zoodsma 24 duizend euro betalen aan salaris dat hij nog tegoed had. Dat heeft de kantonrechter woensdag bepaald.

Zoodsma was al jaren in conflict met Stichting Topvolleybal Groningen over het salaris dat hij nog tegoed had voor zijn tweejarig trainerschap. Naast de 24 duizend euro aan achterstallig salaris moet de stichting ook de rente over dat bedrag vergoeden, plus de kosten van de rechtszaak. Het bedrag valt daardoor nog 3 duizend euro hoger uit.

Het bestuur weigerde te betalen omdat er andere afspraken waren gemaakt vanwege Zoodsma’s persoonlijke situatie en gebrekkige afspraken met het toenmalige stichtingsbestuur. Bovendien verkeerde Lycurgus de afgelopen jaren in grote financiële problemen.