Eerbetoon aan te slopen loopbrug Hoofdstation

nieuws

De inmiddels overbodige loopbrug op het Hoofdstation wordt op termijn gesloopt. Eerst komt er een kunstzinnig eerbetoon.

‘The Bridge’ is een kunstproject georganiseerd door vijf derdejaarsstudenten van Academie Minerva. Om de loopbrug zijn laatste eer te bewijzen gaan de studenten op donderdag 13, vrijdag 14 en zaterdag 15 juni er een huiskamer creëren om uit te vinden wat het station voor plek is.

De oude loopbrug die spoor 2 met spoor 3 verbindt is niet meer noodzakelijk, want je kunt tegenwoordig gewoon via het ene naar het andere spoor wandelen.

Deel dit artikel:

 1. Dat die brug onnodig is geworden, hoeft toch niet te betekenen
  dat die moet worden gesloopt ?

  Laat gewoon staan. Dan kan die af en toe ook worden gebruikt
  voor bijvoorbeeld bijeenkomsten of vergaderzaal.

  1. of slaapplek met oplaadpunten voor daklozen. Er moet dan uiteraard wel een lift komen voor daklozen die slecht ter been zijn.

   1. En weet je wat ik zo mooi vind van jouw reactie ?
    Je denkt tenminste een stap verder:
    Namelijk wegens de lift….

 2. De loopbrug (zeer karakteristieke blikvanger van dit station) en het seinhuis zijn 1 ontwerphistorisch geheel. Afblijven dus en integreren in het uiteindelijke plan. Trappen van de nieuwe onderdoorgang kunnen er best wel omheen gebouwd.
  De ingangen kunnen eenvoudig met bijv. een rolgordijn, worden afgesloten

 3. Ja dat dacht ik eerst ook Maarten. De blauwe brug doet echter meer dan 2 perrons verbinden en bij het verdwijnen hiervan moet je de komende 3 jaar een flink stuk omlopen en heeft/had dus wel degelijk nog een functie.
  Het gaat om de traverse bij het seinhuis dat deels gesloopt gaat worden. Het ijzeren trappenhuis aan beide kanten verdwijnt om plaats te maken voor de trappen naar de te graven tunnel.
  Het seinhuis en traverse zijn ooit gemeentemonument geworden maar helaas niet uitverkoren tot rijksmonument,
  zoals wel gebeurd is met het stationsgebouw met gietijzeren overkapping .
  Het had daarom maar weinig gescheeld of seinhuis en resterende, verminkte traverse hadden helemaal het veld moeten ruimen.
  Waarschijnlijk, als ik het ontwerp zo zie, worden seinhuis en traverse eerst gedemonteerd en later weer opgebouwd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *