D66-jongeren: Wietexperiment is sluipmoordenaar

nieuws
Foto: Futurefilmworks via Pixabay (CC 0.0)

De Jonge Democraten Groningen, de onafhankelijke jongerenpartij van D66 in de provincie, spreken zich uit tegen deelname van de gemeente Groningen aan het experiment gesloten coffeeshopketen, ofwel het ‘wietexperiment’.

De club zet zich al jaren in voor versoepeling van het drugsbeleid en het legaliseren van hennepteelt. “Het wietexperiment zoals het er nu ligt is echter compleet gedoemd om te falen, met verregaande consequenties voor zowel coffeeshophouder als consument,” aldus bestuurslid politiek Sander Vellekoop. Het leidt tot minder aanbod voor een hogere prijs, is zijn verwachting.

“Deelname aan dit experiment is een sluipmoordenaar voor de coffeeshops in Groningen en nadelig voor de consumenten,” stelt bestuurslid Sander Vellekoop.

Deel dit artikel:

 1. Een partij dat elke vier jaar nieuwe speerpunten heeft neemt niemand serieus, het is de ultieme partij van volks verlakkers. En natuurlijk zijn de coffeeshop tegen, over alle verkopen moet nu belasting betaald worden tegen de situatie nu waar heel veel gerommeld word met de daadwerkelijke verkopen.
  Coffeeshops verdienen meer dan genoeg om beveiliging aan de deur te zetten en voor een fatsoenlijke voorraad kluis.

  Dus geen gerommel meer met de cijfers en geen zwart geld, en dat zit de coffeeshops dwars. Zelf een partijtje eigen wiet door de reguliere verkoop loodsen zit dan enorme risico’s aangezien dat zeer gemakkelijk te controleren valt door de overheid.

  Daarbovenop gaan de vragen komen van de belastingdienst hoe het kan dat er plots 2 a 3 keer zoveel verkocht wordt dan de periode voor het experiment.

 2. Hoe komt het dat jij zo veel weet over de boekhouding van coffeeshops, Doe?

  Ik denk nl. dat ze tegen zijn omdat ze alleen wiet van de gemeente mogen verkopen, tegenover de uitgebreidere keuzemogelijkheden die ze nu aan kunnen bieden. En dat alle klanten zich moeten registreren, waarmee de hele buitenlandse markt ineens wegvalt. Tenminste, dat is wat ik gelezen heb.

 3. Bart , ik weet van a tot z en het is bovendien ook niet bepaald een geheim. Ook zonder buitenlandse klanten en het ‘nieuwe systeem’ blijft er nog genoeg vet om de botten zitten. De buitensporige winsten gaan ze missen daarom jammeren ze en niet anders.

  Er is geen hogere wiskunde voor nodig voor om te weten wat een coffeeshop per gram verdient aangezien de ‘groot’ handelsprijzen bekend zijn.

  Je hoeft ook geen enkele teler/verkoper te kennen, zodra je een coffeeshop opent heb je binnen een week je
  gehele ‘adresboek’ vol staan.

 4. LOL, natuurlijk betalen ze belasting maar meer dan helft van de verkopen word niet opgegeven, ik zou zeggen dank na en probeer eens goed te lezen voordat je reageert.

 5. Niet vaak dat ik zulks een ongefundeerde kotsreactie tegenkom. A is het zo dat het simpelweg niet mogelijk is de helft van je inkomsten te verdoezelen. (Belastingdienst controleert uitstekend)
  B als je al zoiets zegt….. kom dan met bewijzen en loopt niet iets dom in de ronde te roepen waar je zo te zien totaal geen verstand van hebt. Dit soort trumpaanhgangsels kom je helaas overal tegen Nol

 6. Plus 1 en denk ook wel te kunnen stellen dat er bijna geen illegale telers zijn welke na legalisatie hun kwekerijen op gaan doeken, daar meer dan 80% van de gekweekte hennep richting buitenland, waaronder onze oosterburen wordt geëxporteerd en de vraag naar Nederwiet in deze exportlanden gewoon blijft.

  Waarschijnlijk zal een klein deel zich in de toekomst gaan bezighouden met het vervaardigen van chemische drugs.

 7. De coffeeshops zijn tegen omdat ze verplicht worden mee te doen in een heel slecht doordacht plan. Omdat er maar 10 gemeenten mee mogen toen krijg je een waterbedeffect. De deelnemende coffeeshops zullen doodbloeden en vrijwillig de handdoek in de ring gooien waardoor de illegale handel weer enorm toe zal nemen. Welk probleem wil de overheid nu oplossen??
  Geen enkele branche wordt zo goed gecontroleerde door de belastingdienst, en terecht.

  Evert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *