CDA wil cameratoezicht in strijd tegen afvaldumping

nieuws
Foto: everystockphoto.com/photo.php?imageId=282237

Het CDA heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college van B&W over cameratoezicht bij vuilcontainers om illegale dumpingen bij vuilcontainers tegen te gaan.

Het plaatsen van camera’s moet het aantal dumpingen tegengaan en moet ervoor zorgen dat er beter gehandhaafd kan worden. Volgens de raadsfractie is bijplaatsen van huisvuil en grofvuil een groot probleem in de Gemeente Groningen.

CDA-raadslid Herman Pieter Ubbens: “Wij zien nog steeds op bepaalde plekken veel dumpingen van grofvuil en huisvuil. We kunnen ons voorstellen dat extra maatregelen kunnen helpen om dit probleem tegen te gaan. Met name op plekken waar extreem veel bijplaatsingen zijn, zou cameratoezicht een oplossing kunnen zijn”

Diverse gemeenten in Nederland, zoals Rotterdam en Almelo, maken al gebruik van deze maatregel.Handhavers kunnen een op dit moment boete van 95 euro opleggen wanneer iemand op een bijplaatsing wordt betrapt.

Deel dit artikel:
Adverteren?