B&W vraagt Rijkswaterstaat om direct een veerpont in te zetten bij Paddepoelsterbrug

nieuws
Foto: Martin Nuver / 112Groningen

Het college van burgemeester en wethouders heeft Rijkswaterstaat gevraagd om zo snel mogelijk een veerpont in te zetten op de oude locatie van de brug. Dat schrijft het college donderdag in een brief aan de gemeenteraad.

Deze oproept komt na het bericht dat  Minister Cora van Nieuwenhuizen vorige week bekend maakte dat de oude Paddepoelsterbrug definitief niet teruggeplaatst wordt. “Omdat een tijdelijke beweegbare brug op korte termijn niet mogelijk is moet dit een tijdelijke vaste hoge brug worden. Ook een tijdelijke brug is niet van vandaag op morgen geregeld en vergt qua ontwerp, inpassing, vergunningsprocedures en realisatie de nodige tijd. We hebben Rijkswaterstaat daarom verzocht om voor de kortere termijn ook een oplossing te bieden in de vorm van een veerpont”, zo schrijft het college in haar brief.

De minister noemt de locatie van de Paddepoelsterbrug plek met een een ‘hoog risicoprofiel’ op aanvaringen. In het afgelopen anderhalve jaar zijn er drie aanvaringen geweest bij de Paddepoelsterbrug.