‘Blijft de binnenstad bereikbaar voor mindervaliden?’

PvdA-raadslid Jan Pieter Loopstra vraagt zich af of er met de nieuwe parkeerplannen van het het college van B&W voldoende parkeerplekken voor mindervaliden overblijven. Ook heeft het raadslid twijfels over de parkeertarieven in commerciële parkeergarages in de Stad.

Hoewel Loopstra in het algemeen blij zegt te zijn met de parkeerplannen van B&W, uit hij dinsdagochtend wel zijn zorgen over de betaalbaarheid van parkeren in de Stad en over de bereikbaarheid van de binnenstad voor mindervaliden: “Niet alle parkeergarages zijn van de gemeente. Blijven de tarieven van de commerciële garages relatief laag?”

Een ander onderdeel van de plannen is dat de inwoners van de binnenstad op een zogenaamde ‘parkeerwachtlijst’ komen te staan:  ‘Dat gaat vooral wringen voor die inwoners die slecht ter been zijn. Blijven er voldoende invaliden-parkeerplaatsen voor hen over?, vraagt Loopstra. ‘Deze mensen mogen niet de dupe worden van het nieuwe beleid.’