Bijna twee miljoen aan Erasmusbeurzen voor Hanzehogeschool Groningen

nieuws
Foto: Sicco Haring

De Hanzehogeschool ontving dit jaar een recordbedrag aan Erasmusbeurzen. Het geld is bedoeld om studenten en medewerkers internationale ervaring op te laten doen.

Met het toegekende bedrag kan de hogeschool ongeveer 1.200 studenten en zo’n 120 medewerkers een beurs voor een internationale ervaring bieden. Het is een programma van de Europese Commissie, bedoeld om de mobiliteit van studenten, docenten en andere medewerkers in het hoger onderwijs te stimuleren.

Met het toegekende budget krijgen studenten de kans om belangrijke internationale ervaring op te doen via een studie-uitwisseling of stage in het buitenland. Medewerkers krijgen de mogelijkheid om in het buitenland les te geven, onderzoek te doen of een training te volgen.