‘Verdwenen vluchten en beperkend bestemmingsplan schrikken investeerders vliegveld Eelde af’

nieuws
Foto: Groningen Airport Eelde

De verdwenen hub-vluchten en een beperkend bestemmingsplan schrikken investeerders af om te investeren in het Businesspark van Groningen Airport Eelde. Dat schrijft projectontwikkelaar Harm Post in zijn eindrapportage aan de RvC van luchthaven, zo meldt RTV Drenthe.

Het vertrek van Nordica Air zorgt ervoor dat het bedrijfsleven minder geneigd is om in de luchthaven te investeren. Zo zou een plan van een landelijke hotelketen om een hotel te bouwen bij de luchthaven nu in de ijskast liggen. Ook de uitbater van het restaurant op de luchthaven heeft concrete plannen voor nieuwe horeca- en winkelactiviteiten in de aankomst- en vertrekhal, maar ook deze wacht met investeren.

Het eerste wat er moet gebeuren is een wijziging van het bestemmingsplan, dat alleen ruimte biedt aan bedrijvigheid gerelateerd aan luchtvaart. Volgens Post remt dat de ontwikkeling van zowel de luchthaven als het zakenpark.

Deel dit artikel: