Vanaf 9 juli geen analoge televisie meer voor Ziggo-klanten in Groningen

nieuws
Foto: sxc.hu/profile/romexico

In de nacht van maandag 8 op dinsdag 9 juli wordt de het analoge televisiesignaal van Ziggo afgesloten in de provincies Groningen en Drenthe. Vanaf dat moment kunnen Ziggo-klanten alleen nog digitaal televisie kijken.

“Het aantal mensen dat nog analoog tv kijkt is de laatste jaren flink afgenomen. Het analoge tv-signaal gaat daarom stoppen, dan leveren we al onze klanten digitale kabel tv, via diezelfde kabel”, zegt Jeroen Hoencamp, CEO van VodafoneZiggo.

Ziggo-klanten kunnen zelf controleren of ze al digitaal kijken. Dat kan door de televisie op kanaal 14 te zetten. Ziet de klant daar de zender Ziggo Sport, dan kijkt deze al digitaal. Is er op dat kanaal een andere zender te zien, dan kijkt de klant nog analoog.

Ziggo zegt extra monteurs in te zetten die aan huis een helpende hand kunnen bieden. Op gebied van radio verandert er voorlopig niets.

Deel dit artikel:

 1. Weer een extra kastje, nog een afstandsbediening, en belangrijk natuurlijk voor Ziggo:
  Weer een manier om de klant uit te wringen.

  “Als je een digitale ontvanger bij Ziggo bestelt activeren we vooraf de meegeleverde smartcard. Dat hoef je dus zelf niet meer te doen. Wil je een losse smartcard activeren die je nog in de kast hebt liggen of 2e hands hebt gekocht of overgenomen van een andere Ziggo klant? Dat is helaas niet mogelijk. Je kunt wel eenvoudig een gloednieuwe digitale ontvanger inclusief smartcard bij ons bestellen voor maar een paar euro per maand.”

  Dus dokken voor die tweede TV

  TV Maffia

 2. In de mail van Ziggo wordt diverse keren de datum genoemd: dinsdag 9 JUNI. Ik hoop maar dat die datum niet klopt, en dat Ziggo dat nog rectificeert ?! Is anders wel kort dag om je te bezinnen op wat je wilt.
  Heb nu al digitaal signaal (met extra baggerzenders ),maar voor mijn videorecorder (jawel, ben ik nog steeds aan gehecht en tevreden mee) krijg ik het analoog signaal er nog bij.
  Ik begrijp dat die niks kan met digitaal signaal, dus dat er niets meer op te nemen valt. En alle spannende series op NPO en de Belgen zijn na 23u00, en dat is bedtijd, bovendien dubbelen ze vaak op zaterdagavond, dus ik neem veel op.
  De enige mogelijkheid is blijkbaar een extra “kastje”, voor extra kosten, met nog meer extra baggerzenders., extra afstandbediening, bah, ik houd van overzichtelijk en eenvoudig.

 3. Moeilijk dat digitale tijdperk zeg. Toen ik nog Ziggo had zat daar een mediabox xl bij. Daarmee kon je gewoon opnemen. Niks geen videorecorder nodig. De meeste series kun je trouwens nog een week of twee terug kijken zonder iets op te nemen via replay TV.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *