Theater in Stadhuis: ‘Drie keer links is ook rechts’

nieuws

Op 3, 4, 6 en 7 juni speelt Theater De Steeg een bijzondere voorstelling op een bijzondere locatie. ‘Drie keer links is ook rechts’ over ‘hoe werkt politiek’ wordt gespeeld in het Stadhuis van Groningen.

‘De voorstelling wordt gespeeld voor leerlingen van diverse Groninger scholen. Iedereen in Groningen kent het Stadhuis: dat grote gebouw op de Grote Markt, met die klassieke pilaren, die hoge trap en die dikke deur die altijd dicht zit. Wij vroegen ons af: wat gebeurt er achter die deur? Om dat uit te zoeken dompelden wij ons de afgelopen weken kopje onder in de Groninger politiek. We gingen op ontdekkingstocht door alle hoeken en gaten van het Stadhuis en we vroegen gemeenteraadsleden, ambtenaren, wethouders en natuurlijk de burgemeester het hemd van het lijf’.

Theater De Steeg maakt voorstellingen voor jongeren, over actuele onderwerpen. ‘Met onze voorstellingen laten we jongeren kennismaken met theater, brengen we een discussie op gang over maatschappelijke thema’s en dagen we jongeren uit eens met een andere blik naar de wereld om hen heen te kijken. Want verandering begint met verwondering’, aldus De Steeg.