Tentoonstelling: 150 jaar Bosatlas

Het Grafisch Museum Groningen opent zaterdag 11 mei een nieuwe tentoonstelling: ‘De Bosatlas. De kunst van het weglaten.’ Deze tentoonstelling geeft een unieke kijk in de geschiedenis van dit bekende aardrijkskundeboek.

De Bosatlas bestaat al bijna 150 jaar en wordt nog altijd intensief gebruikt. De atlas gaat met zijn tijd mee: naast de originele versie is er ook een digitale variant. Fronique Oosterhof van het Grafisch Museum Groningen verwacht dat bezoekers positief verrast gaan reageren: ‘Ze zullen de Bosatlas vast herkennen, maar ik denk dat ze veel verhalen tegenkomen over dingen die ze helemaal niet wisten.’

Ook de zaal krijgt een speciaal ontwerp. ‘Normaal gesproken ligt er een houten vloer, dat is nu een landkaart geworden zoals je hem kent vanuit de atlassen’, aldus ontwerper Albert Buring.

De tentoonstelling is te zien tot 27 oktober.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *