Praedinius speelt Shakespeare in Grand Theatre

Spannende dagen zijn het voor scholieren van het Praedinius Gymnasium. In het Grand Theatre brengen zij een toneelstuk gebaseerd op Richard III van Shakespeare op de planken.

“Ik heb het stuk een beetje moeten bewerken om het geschikt te maken voor onze school”, zegt regisseur Joke Holwerda. “Het gaat over een psychopaat met schizofrene trekjes die iedereen uit de weg ruimt om Koning te worden.” In het stuk zullen uiteindelijk zo’n zes mensen te komen overlijden. “Ik heb best wel een leuke rol”, zegt Asher van der Ziel. “Alleen ga ik al vrij snel in het stuk dood.”

Het toneelstuk is een productie van Eloquentia. Dit is een toneelvereniging binnen het Praedinius. “We zijn echt maanden bezig geweest om dit stuk te oefenen”, zegt Holwerda. “Dat komt ook omdat het een stuk is met veel teksten.”

De voorstellingen die dinsdagavond en woensdag in totaal drie keer gespeeld worden zijn nagenoeg uitverkocht. Er zijn nog kaartjes te koop. Deze zijn te reserveren op de website van de toneelvereniging.