Opgesloten in een fabriek

Op het Suikerunieterrein is deze week de nieuwste Escape Room van Goldberg Escape geopend. In deze escape ontsnap je uit een Engelse fabriek.

In de Escape Room los je de raadsels op die oud-fabrieksmedewerker Ludd samen met de mysterieuze telefoniste Miss Wood achter heeft gelaten. De medewerker was door de fabrieksbaas opgesloten en ontsnapt, maar hij wilde aanwijzingen plaatsen zodat niemand daar meer opgesloten zou blijven. Nu worden de spelers opgesloten en moeten zij de kamer uit.

Eigenaar en bedenker Martin Steeghs heeft alle puzzels en systemen zelf bedacht: ‘Soms krijg ik van mensen te horen dat er ergens een tof attribuut staat. Dan ga ik kijken hoe ik die er in kan verwerken.’ Maar Escape Rooms oplossen zit er voor Steeghs niet in: ‘Ik ben een keer in een Escape Room geweest, maar… ik kon er niets van. Het leek nergens op, haha!’ Steeghs houdt het daarom toch maar op het bedenken en bouwen van de kamers.