‘Lefier-directrice moet huizen zelf op schimmel en vocht komen inspecteren’

Donderdagmiddag kwamen ruim zestig huurders uit Paddepoel bij elkaar om om aandacht te vragen bij woningcorporatie Lefier voor de overlast die de huurders in de wijk ondervinden van schimmel, vocht, tocht, muizen en kou in hun woningen.

“Lefier lost de problemen niet op. Als wij bellen met klachten worden wij niet serieus genomen en van het kastje naar de muur gestuurd. Daarom gaan wij als huurders nu gezamenlijk en georganiseerd actie ondernemen,” aldus Sabrina, een van de getroffen huurders. “Wij betalen, maar mogen niks bepalen. Mevrouw Drijver (interim-directrice Margriet Drijver van Lefier) mag zelf komen aanschouwen hoe mijn kinderen ziek worden van hun eigen huis wat Lefier niet wil onderhouden. Mocht mevrouw Drijver niet langskomen, dan staan we snel genoeg bij Lefier op de stoep.”

De actie werd onder andere gesteund door de SP-fractie in de Groningse gemeenteraad. Voorzitter Jimmy Dijk: “Lefier moet de huurders zekerheid geven en de woonomstandigheden verbeteren. Zij zijn niet de enige met problemen. Huurders uit Selwerd, Vinkhuizen, De Wijert, De Hoogte, Lewenborg, Oosterhoogebrug, Hoogkerk en Beijum kampen met vergelijkbare problemen”, aldus Dijk.