In 3D door ’toegankelijk en leefbaar’ Winkelcentrum Paddepoel

nieuws

Bewoners van zorgcentrum Bernlef konden dinsdag in 3D door hun ‘vernieuwde winkelcentrum’ wandelen vanuit hun luie stoel. De gemeente, de RUG, het UMCG, de GGD, de TU Delft en de Wijkraad Paddepoel doen op deze manier onderzoek naar hoe de wijk beter toegankelijk en leefbaarder gemaakt kan worden.

Door middel van een 3D-bril konden de bewoners in een door Atelier Stadsbouwmeester gemaakt ontwerp van een beter toegankelijk Winkelcentrum Paddepoel lopen. De bewoners gaven tijdens hun wandeling feedback op de gemaakte plannen.
Derk den Boer, voorzitter van de wijkraad, is blij dat bewoners bij het onderzoek betrokken worden. Volgens Den Boer stond de gemeente eerder niet echt open voor wensen uit de wijk: “Ze zat vast in een systeem van ‘beheers en controle’”.

Gerard Vierbergen woont 13 jaar in Paddepoel. Hij weet hoe moeilijk bereikbaar het winkelcentrum is, in het bijzonder voor mensen die minder mobiel zijn. “Mijn vrouw zit in een rolstoel, en dan is het niet te doen. Het verkeer rijdt óf te hard, óf er staat een file. Ik moet vaak mensen begeleiden die willen oversteken. Het is een onbereikbaar eiland.”

Deel dit artikel: