HSV wil fietslessen voor buitenlandse studenten

Volgens de Hanze Studentenbelangen Vereniging zijn veel studenten uit het buitenland niet of nauwelijks op de hoogte van de verkeersregels in Nederland. Daarom willen ze fietslessen voor de internationale studenten.

“Je moet denken aan de fietslessen die wij zelf ook op school hebben gehad. Dus het zal een deel praktijk zijn en een deel theorie, zodat de internationale studenten ook daadwerkelijk de regels kent en het fietsen volledig zal beheersen”, aldus Marc Lonsain, fractiesecretaris van de HSV.

De internationale studenten krijgen geen reisproduct van de overheid. De belangenvereniging vindt het aanbieden van een OV-voorziening geen optie. Lonsain noemt het niet haalbaar: “Op landelijk niveau zullen we dat niet voor elkaar krijgen als Hanze Studentenbelangen Vereniging. Ook regionaal brengt dat gigantische kosten met zich mee. Fietslessen is dus de mooiste en meest reële optie.”

Het plan van de fietslessen ligt nu bij de Hanzehogeschool. Zij moeten definitief de knoop doorhakken.

Deel dit artikel: