HSV wil fietslessen voor buitenlandse studenten

Volgens de Hanze Studentenbelangen Vereniging zijn veel studenten uit het buitenland niet of nauwelijks op de hoogte van de verkeersregels in Nederland. Daarom willen ze fietslessen voor de internationale studenten.

“Je moet denken aan de fietslessen die wij zelf ook op school hebben gehad. Dus het zal een deel praktijk zijn en een deel theorie, zodat de internationale studenten ook daadwerkelijk de regels kent en het fietsen volledig zal beheersen”, aldus Marc Lonsain, fractiesecretaris van de HSV.

De internationale studenten krijgen geen reisproduct van de overheid. De belangenvereniging vindt het aanbieden van een OV-voorziening geen optie. Lonsain noemt het niet haalbaar: “Op landelijk niveau zullen we dat niet voor elkaar krijgen als Hanze Studentenbelangen Vereniging. Ook regionaal brengt dat gigantische kosten met zich mee. Fietslessen is dus de mooiste en meest reële optie.”

Het plan van de fietslessen ligt nu bij de Hanzehogeschool. Zij moeten definitief de knoop doorhakken.

Deel dit artikel:

  1. Inderdaad, maar ik vrees dat het maar een symptoom van het echte probleem is, namelijk geen rekening met elkaar houden – een gebrek aan inlevingsvermogen. Alles is ‘ikke ikke ikke’.

   Fietsen worden overal dwars over trottoirs heen geparkeerd – met een beetje inlevingsvermogen zou je ze kunnen inzien dat mensen daar met moeite langs kunnen, en al helemaal niet als je in een rolstoel zit of met een rollator loopt. Maar de studenten stoppen met hun fiets door de deur (van hun woning, of de supermarkt…), met hun koptelefoons erop en totaal in hun eigen bubbeltje, en laten hun fiets gewoon staan waar ze afstapten.

   De binnenlandse studenten zouden dus een les in respect en inlevingsvermogen moeten krijgen. Het maakt het leven zoveel makkelijker en mooier als mensen elkaar ‘zien’.

   1. Welkom in Groningen. Je schijnt daar niet over te mogen en te moeten zeuren, dit valt onder de noemer: “alles moet wijken voor de student”. Wellicht kun je het advies van hen, welke dit ook op dit forum roepen, op gaan volgen en buiten de stad gaan wonen.

 1. Terwijl ze in China toch ook fietsen:p (met mondkapjes) of zijn het net als hier de provinciaaltjes die in Grunn gaan studderen, Soort zoekt soort!?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *