Honderden gebreide neuronen vormen kunstwerk

Een netwerk van een paar honderd gebreide en gehaakte neuronen gaan op de Nacht van Kunst en Wetenschap op 8 juni een enorm kunstwerk vormen. In de Der Aa-kerk wordt het werk tentoongesteld.

”Wij proberen op deze manier op een leuke manier uit te leggen wat zenuwcellen, ook neuronen genoemd, allemaal doen. Alles wat wij denken en elke beweging die we maken wordt gestuurd door zenuwen”, zegt neurobioloog Jocelien Olivier.

Samenwerking
Het thema van de Nacht van Kunst en Wetenschap is dit jaar ‘inclusiviteit’. Projectleider Maaike de Heij raakte door het thema geïnspireerd: ”In onze hersenen werken miljarden neuronen met elkaar samen, we willen ook met dit dit kunstwerk de samenwerking opzoeken. Iedereen mag mee doen door een zenuwcel te breien of te haken, zodat we straks een groot gezamenlijk kunstwerk hebben”.

Mee doen
De neuronenbreiers gaan de komende tijd op toer langs scholen om samen neuronen te maken. Maar ze hebben nog wat ruimte om hier en daar wat brei-workshops te geven. Interesseerden kunnen zich melden via de website van de Nacht van Kunst en Wetenschap. Daar zijn ook de patronen van de neuronen te vinden. Tot 1 juni kunnen de gebreide en gehaakte zenuwcellen worden aangeleverd voor het kunstproject.

Deel dit artikel: